3 september 2016
12:00

Utbynäs SK

Referat: Jitex U - Utbynäs SK

Hemmamatch och vi hade idag inte någon jättekoll på motståndarna Utbynäs. Men de ligger ungefär på samma poäng som oss i den jämna mellanskiktet av tabellen och vi förväntade oss en tuff match.
Utbynäs är lite piggare till en början med framförallt en duktig balansspelare som får sköta det mesta av deras spel till en början. Vi själva är lite trögatartade och första 10 min går till bortalaget.
Men vi tar över allt mer, varierar korta passningar som vi är duktiga på med lite längre bollar och ju längre halvleken går desto bättre spelar vi. I slutet är det ren propaganda-fotboll med fina väggspel, överlapp och inlägg från kanterna.
Vi har en riktigt bra chans i mitten av halvleken på hörna men nicken går klockrent i ribban. Efter det fyller vi på bra på kanterna men kommer inte till de riktigt vassa lägena. Men efter ytterligare en hörna dimper bollen ner mitt framför en av backarna som varit uppe på hörnan och hon kan bredsida in 1-0 i öppet mål. Inte så långt därefter är en boll på väg att ringa iväg mot gästernas målvakt, men vi sätter press och det blir ett 50/50 läge där bollen studsar till vår vänsterforward som kan placera in 2-0 i öppet mål.
Därefter spelar vi som sagt riktigt bra och har bl a ett fint anfall på högerkanten som avslutas med ett inlägg till en framrusande mittfältare som dock inte får riktig träff på bollen i öppet läge.
2-0 i halvlek och instruktionerna är att fortsätta i samma stil.
Andra halvlek blir lite mer avvaktande, vi spelar nästan av halvleken och låter inte Utbynäs komma till några farlighet.
Mitt i halvleken får vi lite bättre fart igen och börjar komma runt på kanterna med något riktigt bra inlägg som kunde resulterat i ytterligare mål. Men det är först i slutminuten som vi kan peta in 3-0 efter en fin frispelning av vår centrala forward.
Totalt sett gör vi en riktigt bra match även om vi tappar tempo ibland. Men det är aldrig någon diskussion om vem som skall vinna idag, rättvis seger och riktigt fin fotboll från Jitex-tjejerna långa stunder under matchen.